Dolarım olsa, gayrimenkul alırım

Alemdar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Alemdar, Bolu Objektif haber sitesine dikkat çekici açıklamalar yaptı. “Dolar ve Euro % 50 prim yapmışken daireler henüz % 25 fiyatlandı” diyen Alemdar; “ Dolayısıyla şu anda dövizde olanların dövizlerini bozdurarak daire almalarını tavsiye ediyorum. Çünkü yılbaşından sonra bu fiyatlara daire bulmaları imkânsız hale gelecek. O yüzden şu ortamda bence dolar değil gayrimenkul almak lazım” dedi.

TCMB Para Politikası Kurulu, 18 Kasım Perşembe günü toplanacak. Karar aynı gün saat 14.00’te açıklanacak. Bu kritik karar öncesinde ilimizin tanınmış işadamlarından Alemdar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Alemdar haber sitemize özel açıklamalarda bulundu. Şu anda ortamın gayrimenkul alımı için çok uygun olduğuna dikkat çeken Alemdar şu değerlendirmeleri yaptı; “Perşembe günü yapılacak Merkez bankası açıklamasındaki faiz düşüş oranlarını “şu anda piyasa fiyatladı” diye düşünüyorum. Dolayısıyla yarın merkez bankası faiz düşüşü yapsa bile doların yukarı gideceğini düşünmüyorum aksine geri gideceğini düşünüyorum. Yaklaşık 15-20 günden beri bu sürekli fiyatlanıyor. Doların bu seviyelerden önümüzdeki dönemlerde yani 2022 yılının ilk 6 ayında tekrar 8,50 seviyelerine dönüp kâr realizyonu yapılacağını düşünüyorum. Şu anda dolarını bozduranlarında kesinlikle borsaya gittiğini düşünüyorum. Borsanın da önümüzdeki dönemde yine artış yaparak oradan da ciddi bir şekilde kâr elde edilebileceğini düşünüyorum. Onun için dolar daha da yükselecek diye düşünerek insanlar dolar alırsa yanılmış olurlar. Bunlar tabii ki bir yatırım tavsiyesi değildir. Benim şahsi görüşlerimdir.

“Bu benim tezimdir” Onun dışında söyleyebileceğim tek bir şey var. Hazır Dolar ve Euro % 50 prim yapmışken daireler henüz % 25 fiyatlandı. Dolayısıyla şu anda dövizde olanların dövizlerini bozdurarak daire almalarını tavsiye ediyorum. Çünkü yılbaşından sonra bu fiyatlara daire bulmaları imkânsız hale gelecek. Çünkü emtia fiyatlarında çok ciddi artış var ve bunların yansımalarını da önümüzdeki dönemde inşaat sektöründe göreceğiz. Şu anda Bolu’da daire fiyatları yüksek diyenler asıl daire fiyatlarının 2022’de nasıl olacağını daha iyi görecekler. Çünkü yeni fiyatlardan, yeni emtia fiyatlarından, yeni işçiliklerden, yeni maliyetlerden yeni satışlar olacak. Bu anlamda da ben bu fırsatı değerlendirenlerin başarılı olacağını düşünüyorum. O yüzden şu ortamda bence dolar değil gayrimenkul almak lazım. Bu benim tezimdir. Tutacağını düşünüyorum…”