ATEŞ VE ALEMDAR REEL SEKTÖR-FİNANS SEKTÖRÜ BULUŞMASINDA İLİMİZİ BAŞARIYLA TEMSİL ETTİLER

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş ve Oda Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Alemdar Kocaeli’de düzenlenen “Reel Sektör-Finans Sektörü Diyalog Güçlendirme Toplantısı”na ve Sektörel Performans Değerlendirme Ödül Töreni’ne iştirak ettiler.


Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) işbirliğinde, TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, TBB Yönetim Kurulu’nda yer alan bankaların genel müdürleri ve genel müdür yardımcıları ile iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen “Reel Sektör-Finans Sektörü Diyalog Güçlendirme Toplantısı” Kocaeli’de yapıldı. Toplantıya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, beraberinde Oda Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Alemdar ile birlikte katıldı.


Toplantı öncesinde basına açıklamada bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “TBB ile TOBB, birlikte bir ilki gerçekleştiriyoruz. Anadolu’da diyalog güçlendirme toplantıları düzenliyoruz. Bu toplantılarla reel sektör ile finans sektörünün birbirini daha iyi anladığını ve ortak çözümler geliştirdiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, “bu sıkıntılı süreci birlikte çalışarak atlatacağız.


Her iki sektörün de güçlendirilmesine ihtiyaç var. Bu kapsamdaki önerilerimizi hükümete ilettik, iletiyoruz. Reel sektörün ve özellikle de KOBİ'lerin finansmana ulaşma imkânlarının açık tutulması, hayati önemde” dedi. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu ile banka genel müdürleri ve yardımcıları tarafından katılımcıların finans sektörüyle ilgili sorun ve talepleri ele alındı. Sonrasında Kocaeli Sanayi Odası organizasyonuyla bu yıl 11.’si gerçekleştirilen Sektörel Performans Değerlendirme Organizasyonu’nun ödül töreni Kocaeli Valisi Hüseyin Aydın, TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın ve davetlilerin katılımıyla yapıldı. Törende Marmara bölgesinde verimlilik, istihdam, ihracat vb. kriterler üzerinden başarı gösteren firmalara ödülleri verildi.